viernes, 9 de diciembre de 2011

ALBERT GASULLA I ANGLA (a.c.s)



Llegia en el Punt+Avui els comentaris de Julià i Danes, en els que fa una semblança del Sr. Albert Gasulla i Angla, traspasat dimarts dia 6, festivitat de Sant Nicolau Patró de Malgrat de Mar, poble en el que per raons basquistes el Sr. Gasulla (a.c.s) va estar molt vinculat
Recordaré aquell home de bàsquet que ens va dirigir uns quants entrenaments (mentre va durar l’absència de un altre carismàtic home de bàsquet en Quim Banet, gran admirador del Sr. Gasulla). Uns entrenaments fora del normal o dels clàssics que estàvem acostumats a fer. Uns entrenaments que es preuava mes l’actitud que la aptitud (aquesta vindria més tard, teníem encara molt per aprendre). Amb la seva forma particular, agressiva algú diria, però incisiva varem saber agafar unes orientacions que ens servirien de molt en els anys veniders.
El Sr. Gasulla va ésser el pare esportiu del meu bon amic Enric Margall i Tauler, també traspassat fa ja molts anys. Ell li donar el passaport a l’Enric, per l’estrellat al basquet de primera línea tant estatal com internacional. I seguir sent un pilar en la saga dels germans Margall, jugadors “nascuts” en el bàsquet del nostre poble Malgrat de Mar.
La revista Voz de Malgrat, que se editava a l’època, li dedicar una entrevista l'Octubre de 1964(retallada en forma de fotografia per aquest comentari en aquest bloc “el sot”. També en mesos anteriors i posteriors la mateixa revista fa glosa en comentaris sobre el Sr. Albert Gasulla i Angla. Aquest comentaris els podreu trobar si visiteu la pag. De l’Ajuntament de Malgrat de Mar en la secció “recerca d’arxiu”, allí anotant el nom “gasulla” i prement l’opció “cercar”, les disposareu.
Descansi en pau el Sr. Albert Gasulla i Angla

No hay comentarios: