martes, 22 de enero de 2008

1958 - TORNEIG D'ESTIU



Ostres si!!! ..... aquest estiu proper farà ja .... CINQUANTA ANYS d'aquestes fotografies (vàlguem Déu ... com passa el temps!!)
Era costum en arribar l'estiu el Club de bàsquet organitzés un torneig a base de encontres entre tota la plantilla del club i de gent que els i agradés el bàsquet.
Així s'aconseguien 4 o cinc formacions de set o vuit jugadors, que durant els dissabtes dels mesos d'estius complementàven l'esbarjo a la Vila en l'época estiuenca.
Els partits es celebraven a la pista de la Fàbrica de l'aigua i de nit..... i això volia dir ... amb llum artificial .. focus!. L'equipatge ens haviem d'espabilar per trobar-los. Recordo que el nostre era una samarreta imperi blanca amb una estrella com la de marca d'un calçat esportiu americà, de color blava.
La fotografia en la que estic fent una "safata" (aqui tenia 15 anys de edat... dels primers encontres federats de la meva vida esportiva), no es d'un encontre nocturn, però si que podem observar varis detalls, veureu ...
1) - Un dels sis focus de llum repartits tres a tres (en dues filades) en cada llargada del terreny de joc, i una simple bombeta d'alt voltage i un pàmpol... eren, en aquells temps, perfectes!!
2) - La xarxa ... aqui si que podeu "dimensionar" la llargada (una passada!!)
3) - El marcat de linies de joc ... amb guix!!! ... es clar, la pista era de terra.
4) - Una pared divisòria de canyes donaba més "caliu" de pista de joc al recinte.
5) - Una tanca de pals de fusta que separaba el públic de la pista de joc.
6) - Darrera aquesta separaciò i havien uns seients (com unes vigues de portland soportades per una base de maons)
7) - I la pilota ... important .... de cuir!!!
I finalment, encara tinc en la meva prestatgeria de records esportius aquest ... podeu observar (clicant damunt de la fotografia), que es llegeix perfectament "Verano 1958"
Fa cinquanta anys!!!

No hay comentarios: