martes, 16 de marzo de 2010

COSES DE LA PRENSA DE L'EPOCA (1969)


He "agrupat" unes quantes cosetes en aquesta fotografia, que per a mi hem son simpàtiques i a l'hora una mica entranyables, veureu.
En la taula de participació d'equips a Lliga Nacional (així era com s'anomenava), podem veure ... A SIS EQUIPS CATALANS!! .. ni mès ni menys.
JOVENTUT NERVA, PICADERO DAMM. MATARÓ MOLFORT'S, SAN JOSÉ IRPEN, FC. BARCELONA i MANRESA KAN'S ... tot un luxe, que donava bona mostra del que era el nostre pais en questions basquistes.
I al pasar la vista per els noms del jugadors d'aquell temps (1969) puc recordar noms que hem toquen de molt a prop i que ès un orgull tenir com amics, un d'ells, dissortadament, ja traspasaat. Veig a l'Adrian en el Nautic de Tenerife; vaig jugar amb ell quant la meva estada a aquelles terres vestint els colors de la CB. DISA (en capitol anterior he deixat constància). l'Adrián va venir a jugar a Malgrat de Mar amb la S.P.R. Malgrat intentant trovar una millora de status que allà en terres canàries no tenia. Gràcies a les gestions d'en Gaspar Aldea, ell va dispossar de treball i allotjament. No es va "aclimatar" i a la temporada següent tornar a Sta. Cruz de Tenerife. Amb el San José Irpen veig als Maset de Pineda i Porcar del Malgrat, que puc dir d'ells que no siguin lloançes. I amb el Joventud Nerva (aquella era la firma que els patrocinava en aquella época), els dos bons germans Enric (a.c.s) i Narcis Margall, amb ells haviem coincidit, junt amb en Porcar, vestint la samarreta de la S.P.R. Malgrat, club dels nostres inicis en el món del bàsquet.
I tants d'altres que hem venen a la memória com a contricants en tants encontres en el Gonzalo Aguirre ... Julià, Monge, Badet, Colell, Franquesa ... Albanell ....
I si repaseu tots els noms, podreu comprobar la poca quantitat de "estrangers" que i havia ... Real Madrid, 3 - Picadero, 1 i Manresa, 1 (que jo recordi).
I fins i tot una travessa?? ... també sortiem en una de elles que el diari El Mundo Deportivo, feia cada setmana ... Stadium Casablanca - UDR Pineda. La forma de puntuar era tot "especial" (veieu sota dels equips que indiquen A, B, X o C), ... quin va esser el resultat en el nostre cas? .... donç .... A, si, caram ens guanyaren els de Saragossa!... en una entrada en aquest bloc explico en unes lineas i una foto sobre aquell encontre.
I la propaganda de la Federació respecta les sabatilles Keds?... mare de déu, si eren mes dolentes que el pebre!!!.
En fi... unes curiositats de ara fa.... mès de 40 anys!!

No hay comentarios: