domingo, 18 de septiembre de 2011

HOMENATGE ALS LLEGENDARIS DE LA UDR PINEDA


Torno a trencar l’ordre cronològic d’aquest bloc ... Diumenge 11 de setembre Pavelló Francesc Buscató (Pineda de Mar). Hi érem convidats tots el jugadors que lluirem la samarreta vermella y blanca en varies dècades de la UDR. Pineda. L’organització va “tallar” fins 1971, temporada que s’aconsegueix l’ascens a la Lliga màxima de basquet ball de l’estat espanyol.
Per el que a mi respecta, destacar, amb emoció, l’absència de molta gent, uns més importants que altres en el meu record, com per exemple en Nando Heras i en Manel Coll, traspassats ara farà uns anys i també d’en Josep Fusté en Josep Maset i en Quico Ramón, amb ells es completaria aquella mítica fotografia al que molta gent la denomina “la foto dels 9” (declinaren l’invitació per assumptes personals).
Entre molts vaig veure cares de antigues formacions, l’Alabau, en Cadena ... Joan Velasco, en Paco Massaguer. D’altres que venien a saludar-nos i pot esser mai havíem tombat una salutació ... en Jaume Salvador, l’Antoni Casas ... també ens encaixàrem les mans amb en Joan Vilà (un altre dels mítics), i amb els Alba i Dolç. He de mencionar també al amic Caimel que, com sempre, molt vinculat al bàsquet pinedenc, m’ha facilitat un bon reportatge fotogràfic.
Ens va acompanyar, també com ex jugador de la UDR Pineda, en Francesc Buscató, que es desplaçar al acte després de la seva jornada de treball periodístic, com sempre rebut amb les exclamacions de l’efecte que tothom sentim per ell. Estava sentat al costat d’en Fabré gran.
I en el moment de recollir els obsequis que la Junta tenia preparat per cadascun de nosaltres, alguns o feren en les mans de familiars per estar traspassats, cas d’en J. Juli per el seu pare jugador, entrenador i membre de junta en Josep Mª Juli, Guillem Hernández en nom del seu pare Pablo Hernández i de la Lola i en Ferran Heras, esposa i fill d’en Nando Heras, estimat company ... si algú mes o va fer, demano esc uses per l’omissió al no conèixer a tota la família pinedenca.
Notes simpàtiques com la de Joan Alba en anar a buscar en mig del públic de la graderia als seus nets perquè anéssim amb ell a rebre l’obsequi, o de la Lola esposa d’en Nando Heras que també o va fer amb els seus nets, acompanyant als llegendaris de l’ascens dins de la pista.
La Junta va voler tancar aquest acte de lliurament de records amb la presència a dins de la pista d’aquell equip llegendari (es compleixen 40 anys del fet important de l’ascens) de tots els companys “llegendaris” de la fotografia “dels 9”, juntament amb en Jordi Parra, entrenador d’aquella temporada de 1970-71.
Una festa que malgrat a moltes absències, no per això no va estar carregada de emoció i alegria i en la que en cadascun que la fèiem petar de temps passats, mil anècdotes ens venien a la ment, i que va estar enriquida per el Sr. Enric Piquet President de la Fundació del Bàsquet Català.
Gràcies membres de la junta de la UDR Pineda (ara ja es UER Pineda de mar), gràcies companys i familiars que vàreu estar allà aquell diumenge i, com va dir en Jordi Parra en la seva al•locució dedicada a les noves generacions “serà molt bo que estimeu a aquest club i a l’esport del bàsquet de la mateixa forma que ho han fet tots aquest jugadors que han vestit la samarreta de la UDR. Pineda”

No hay comentarios: