martes, 22 de febrero de 2011

PABLO HERNÁNDEZ ONNA, (d.e.p)


Còrrer 1950, es disputa el famós Torneig “Copa Hernan”. Entre els equips participants n’hi ha de la categoria de BIM, FJ Terrassa, B Carol, CC Pineda, La Floresta, CD Mataró, FJ Canet, JACE Calella, CB Júpiter, CB Pineda i el nostre CB Malgrat. En les eliminatòries el CB Malgrat arriba a la final i te com a contrincant al CB. Pineda. Es juga en camp neutral del JACE Calella (en principi havia d’esser la pista de la Plaça de les Arenes de Barcelona), decisió presa per la Federació. EL CB Malgrat guanya la prestigiosa Copa Hernan per un 31-26. En Pablo Hernández Onna va esser el principal artífex d’aquesta victòria (com diu la resenya de l’època signada per “Senior”)

Aquest proppassat 21 de febrer de 2011, Pablo Hernández Onna, ha lliurat el darrer encontre de la seva estada entre nosaltres i a anat a reunir-se amb una bona colla de companys que allà on es troven, de ben segur ja criden el seu nom en veure’l arribar. (d.e.p)

En Pablo (no m’acostumo a nomenar-lo “Pau”), va esser home polifacétic en múltiples disciplines de l’esport, per tant no les enumeraré, per no caure en l’oblit de quelcom. Jugador del CB Malgrat desde meitat de la década dels 40 fins la dels anys 50, membre de junta, President, dirigent federatiu, col.laborador, fomentador de l’esport, especialment del bàsquet, fútbol i handbol, i disposat en tot moment a donar l’empenta necessària per tal de que de l’esport se en pogués fer una bandera dintre de la societat de Malgrat.

En la seva estada amb el Club Bàsquet Malgrat, assolí, junt amb els altres companys d'equip, els titols de: 1946-47: Campions de III categoria Regional; 1947-48: Campions de III categoria Regional Preferent; 1948-49: Campions II categoria Regional B.

També va esser “fitxat” per la UDR Pineda en les temporades 1955 a 1958 en la categoria del Campionat de Catalunya de primera divisió. Coincideix en aquest equip amb el llançament a l’estrellat de excel.lents jugadors d’aquella localitat, especialment de un noiet que es deia Francesc "Nino" Buscató Durlan. En aquest Club es retroba amb dos malgratencs més, que la UDR Pineda fitxa per reforçar el joc pinedenc degut a la categoria que ocupen i amb els clubs que tenen de competir (Joventut, FC Barcelona, CE Laietà, UD Montgat… entre d’altres); ells son en Ramón Turró i l’Eusebi Vàzquez.

Deixo constància d’en Pablo Hernández Onna en aquest meu bloc de 32 anys de vida esportiva, amb aquest colage de fotografies d’ell. La de l'esquerra i del 1945 i en la pista de la tant recordada Fàbrica de l’Aigua amb aquella colla de malgratencs, alguns d’ells ja traspassats; a la dreta i a sota una formació de la UDR Pineda en la temporada 1956-57 i damunt d'aquesta en l’any 2003 rebé de mans de Pere Sust, Patró de la fundació del Bàsquet Catalá i Secretari General de l’esport de la Generalitat de l’época, una distinció com a integrant d’aquells grans basquistes que tingué la nostra Vila allà en els seus inicis pels anys 40’s. A l'altre costat d'en Pablo, un'altre pro-home del bàsquet malgratenc, Gaspar Aldea.

Descansi en pau Pablo Hernández Onna.

1 comentario:

Esther dijo...

Gràcies Joan. De part de tota la família.

El seu record no ha mort gràcies a amics com tu.

Esther