viernes, 13 de agosto de 2010

SEGUEIX EL DOL AL BASQUET MALGRATENC. EN JULI ALDEA I GARRIGA ENS HA DEIXAT


No acabem de serenar-nos per l'abséncia de Quim Banet, quan de nou torna a copsar-nos la tristor. Tres dies més tard, Juli Aldea i Garriga també ens ha deixat, era l'onze d'agost del 2010.
El cognom Aldea va lligat, i en escreig, a l'história del bàsquet a Malgrat. Tota aquesta familia la podem considerar com cap i casal del nostre esport de la vila malgratenca.
En Juli va formar part d'aquesta história des de ben aviat, de jovenil, jugant allà a la pista del suro (tal com el veiem a la fotografia de l'esquerra).
La seva estada en el bàsquet català el fer participar en el bàsquet Arenys, per més tard, tornar a casa conquerint èxits en el Campionat de Catalunya (fotografia del mig junt a altres mítics del bàsquet malgratenc)
Detall curiós de la fotografia és que la pilota que podem veure ... és de cuir.
En 2003 se li concedí, en una festa homenatge celebrada a Ca la Cèlia de Malgrat, i juntament a una bona colla de ex-jugadors i ex-jugadores de la década dels anys 40, una distinció-recordatori d'aquest fet, que en Juli rebè de la mà del Secretari General de l'esport de la Generalitat i Patró de la fundació del Bàsquet Català, Sr. Pere Sust.
Delegat actiu per quantes accions federatives necesitar el nostre club de Malgrat en la seva estada profesional a Barcelona.
En Juli ens deixa de preséncia, peró no així per tantes i quantes vegades parlem de l'história del bàsquet malgratenc, ell junt amb aquella colla d'entusiastes estarà sempre en l'estadi que mereixen, a dalt de tot.

No hay comentarios: