miércoles, 16 de abril de 2008

I D'AQUELLS ARBITRES QUE? ....


No sé si les generacions actuals de basquistes (es diu així?), recorden els noms de alguns dels homes que han dirigit els seus encontres ... i d'on eren ... i alguna coseta mes.
La nostra generaciò si. Sabiem noms, de qui eren familiars ... on vivien o d'on eren ... en que estaban ocupats laboralment i certes circunstàncies sobres ells.
Com a exemple recordaria als internacionals germans Aznar(i no per això no xiulaban a les nostres cotegories, també o feien). Veí de Premià teniem al Sr. Vidal, si calia tombava la "truita" a favor dels de casa. Molt prop de Premià, Matarò, era el Sr. Bagué ... caram quin geni que tenia!!!. Popularment en Santi (Santiago Fernàndez) un'altre internacional, la perfecciò en els seus arbitratges, elegant, seriòs i just (anys més tard el seu fill seguiria aquesta funciò de "refree"). En Santi era viatjant de farmàcia, alguna vegada jo l'habia saludat per Malgrat.
Alguns tenian mot, exemple del Sr. Gracia (li deiem en "picaolives"). Un'altre mot la del Sr. Puigcerver (feia un spot publicitari a TV de crema de sabates "Búfalo", i l'anomenavam.... "es búuuufaloooo").
De Barcelona recordo als Srs. Oliva, Velasco (aquest saltaba com un passarell), al gran amic de tot-hom Sr. Berruga, també recordo al Sr. Belmonte (amb aquella taca a la cara), un que el "defenestraren" per la Federaciò Espanyola per "atrevir-se" a xiular una falta decisòria contra el Real Madrid en un enfrontament contra el Barça ... el Sr. Torrent (el castigaren a pitar categories infantils, quins coll....s!!)
També hem venen a la memòria als Sr. Balasch i Nicolau (si mal no recordo aquest ultim va tenir problemes amb l'administraciò)....
...... i d'altres que els veig, però no recordo el seu nom però que també formaren part d'aquells anys en que les meves forçes en el mòn del bàsquet estaben en plena eufòria i volia menjar-me el mòn.
I els he volgut recordar en el meu bloc en nom de tots.

No hay comentarios: