lunes, 28 de abril de 2008

En CINTO BASART i TURNÉ (a.c.s)


El bàsquet a Malgrat de Mar te uns "progenitors". En Ramón Garriga i Marqués i en Cinto Basart i Turné.
Corria més de la meitat de la década dels anys 30, quant dos estudiants de l'Escola de Peritatge Agricola, decidiren revolucionar al nostre poble, amb un esport nou fins les hores a la nostra Vila. Ells el vàren començar a implantar en un pati, al costat del seminari (l'actual escola Sant Pere Chanel). Era l'esport del Bàsquetbol.
En Cinto morí el 26-4-08 a l'edat de 86 anys. Bona part de la familia basquista d'aquell temps, l'acompanyàrem a ell i la seva estimada familia, el dia 28-4-08, en el seu primer salt a la nova pista de joc, i que desitjem es trobi amb altres basquistes malgratencs, que de ben segur ... ja estan esperant-lo.
Transcric unes notes sobre en Cinto, escrites per un company d'ell, en Juli Aldea i Garriga ... diu d'en Cinto (escrites en un treball/recordatori del seu pas per el mòn del bàsquet) ...
"..... la seva paciència ens va ajudar molt, mai tenia un cop de geni, sempre reconduïa el joc en els moments de pausa (minuts demanats).
Mentre uns érem uns jovenets ens feia de vigilant a tots nosaltres (el que es diu carrabina).
Els nostres pares estaven més tranquils, tota vegada que els desplaçaments eren llargs de temps i passàvem moltes hores fora de casa.
CREC QUE VA SER ÚNIC....."

Descansi en pau qui fora en Cinto Basart Turné, pioner del bàsquet malgratenc.

No hay comentarios: