jueves, 17 de enero de 2008

El gran campionat "TROFEO GONZALO AGUIRRE"


En aquell temps (caram... això hem recorda quelcom moment a l'escola.....), deia que en aquelles décades dels 60's i 70's ... la segona divisiò del basquetball a Espanya, tenia aquest rimbombant enunciat "Trofeo Gonzalo Aguirre". Vaig tenir la sort de durant cinc temporades, moure'm junt a la S.P.R Malgrat (Societat Poliesportiva Recrativa, per els que ignoràven aquesta definiciò), per les pistes de joc de clubs de gran categoria en aquell temps.

La fotografía recull un d'aquells grups d'equips (cliqueu damunt de la foto i la veureu ampliada).

Els temps eren diferents als d'ara. En aquell temps .. (ja torno a semblar-me a aquella parrafada classica per donar entrada a la lectura de l'Evangeli de l'ofici de 12 de un diumenge qualsevol). Deia que el temps en que es representa per la fotografia, els jugadors ens saludàvem i preguntàvem per la familia d'uns i altres, molt més social (encara que als pocs minuts lluitesim per els nostres colors). Crec que ara, els jugadors d'elite... es donen la mà, no es diuen rés ...però pensen ...."mmmmmm... aquest cobra 18.000 € més que jo".

D'aquesta fotografia recordo excel.lents jugadors de basquetball..
.... del CB. Mollet .... els Ràfols, Butjosa, Coma, Barril, Olaria, Mañosa ....
.... del CB Manresa .... Peramiquel, Armengol, Pont, Teixidor, Matamala ....
.... Del CB Hospitalet ... Bertomeu, Del Baño, Franquesa.....
.... del Matarò .... Solé, Burillo, Bonamaison .....
.... La Salle Manresa .... Holgado, Puig, Pubill, Casellas...
.... CP Josep ..... Gombau, Ollers, Canals, Peralta ....
.... i nosaltres .... que en 1960-61 vàrem esser considerats l'equip més jove de la II Divisiò espanyola ("emergiem" els Margall, Porcar, Pera, Mora, Puig, jo mateig ... al costat dels consagrats Turrò, Vazquez, Ferròn, Nogueras).

No hay comentarios: